Dom szeregowy w Zduńskiej Woli (50 km od Łodzi) to miejsce dla rodziny 2+2. Bardzo młodej i sympatycznej pary i ich dwóch córeczek. Wnętrze miało być jasne, przestronne a materiały naturalne. Oczekiwane połączenie stylu contemporary z lekką nutą skandynawskich klimatów uzyskano przez połączenie bardzo jasnego betonu z naturalnym odcieniem drewna: dębowej podłogi oraz mebli. Jasno szaro-beżowa tapicerka mebli oraz lamp nad stołem dopełniają ten obraz. Jedyne ciemne elementy to przeszklenie wiatrołapu oraz klatka schodowa. Parter to otwarta przestrzeń, która płynnie przechodzi z kuchni, przez jadalnię do salonu. Układ salonu umożliwia wgląd w ogród przy jednoczesnej możliwości oglądania telewizji. W bocznej lokalizacji kominek, ocieplający wnętrze. Element czerni pojawia się jeszcze w matowej mozaice na ścianie w małej łazience.

Sypialnia, łazienka i garderoba na piętrze to naczynia połączone. Strefy te oddzielone są jedynie taflami lekko przyciemnianego szkła. Za szklaną ścianą, praktycznie obok łóżka stoi wanna, a za nią następny w domu kominek. Jeśli domownicy będą potrzebować intymności – za ścianką, w dalszej części łazienki ukryty jest prysznic i kompletnie zamknięta toaleta.

Pokoje dziewczynek zostały delikatnie ocieplone. Stonowana pastelowa kolorystyka, upragniony fotel-hamak, mało otwartych szafek minimalizujących efekt bałaganu to zdecydowane wytyczne pani domu.

Lokalizacja: Zduńska Wola

Powierzchnia: 195m2


Realizacja: 2014/2015