Jastarnia, PL
Apartament

Zakres opracowania: Projekt wnętrz apartamentu
Biuro projektowe: KUOO ARCHITECTS

Projekt i realizacja: 2017
Powierzchnia: 164m2
Lokalizacja: Jastarnia, Polska

Apartament w Jastarni jest miejscem zaprojektowanym z myślą o odpoczynku i ucieczce od zatłoczonego miasta. Wakacyjna destynacja naszych klientów. Założeniem było stworzenie wnętrza minimalistycznego ale z lekkimi wpływami azjatyckiej wyspy. Cała ściana od strony tarasu składa się z wysokich na całą kondygnację przesuwnych drzwi, dzięki czemu z apartamentu roztacza się panoramiczny widok na morze.

Egzotyczny akcent wprowadza stół, którego blat Inwestorzy przywieźli ze sobą z jednej z egzotycznej podróży oraz wiszące nad nim 3 duże rattanowe, plecione lampy. Krzesła to również naturalne drewno z prążkowanym oparciem. Cała jadalnia wraz z kuchnią są czarne dzięki czemu symbolicznie oddzielają się od innych funkcji w pomieszczeniu. Strefa salonu również wyznacza swoje granice dzięki ustawionej w literę „L” sofie dopełniającej aranżację pomieszczenia. W jej narożniku postawiliśmy glinianą donicę z przywodzącym na myśl ogrody Ubud bananowcem.

Drewniane rustykalne ławy, plecione kosze czy pieńki pełniące formę stolików pojawiają się w całym mieszkaniu uzupełniając założony charakter wnętrza. Sypialnia wydzielona jest od głównej części mieszkania ścianą z szerokimi drzwiami przesuwnymi dzięki czemu możemy ją częściowo otworzyć na salon. Łózko usytuowaliśmy na środku pomieszczenia z widokiem na taras. Jego tło stanowią wysokie, częściowo ażurowe drzwi, za którymi znajduje się salon kąpielowy z otwartym prysznicem, wolnostojącą wanna i umywalką. Toaleta oraz garderoba zostały zamknięte w oddzielnych, przylegających do sypialni pomieszczeniach. Na drugim końcu mieszkania zaprojektowaliśmy pokój gościny, sypialnię dzieci oraz dodatkową łazienkę.