Warszawa, PL
Apartament 

Zakres opracowania: Projekt wnętrz apartamentu
Biuro projektowe: KUOO ARCHITECTS

Projekt i realizacja: 2016
Powierzchnia: 211m2
Lokalizacja: Warszawa, Polska

Spektakularna przestrzeń dwupoziomowego apartamentu w centrum Warszawy było dla nas fantastycznym wyzwaniem. W tym projekcie musiało się zadziać troszkę więcej niż zazwyczaj w naszych projektach. Inwestorzy nie są skrajnymi minimalistami. Oczekiwali wnętrza przytulnego i ciepłego, kosmopolitycznego. Obiecali, że następny projekt zrobimy dla nich w Nowym Yorku J.

Dwupoziomowy salon z wielką kamienną ścianą stanowi serce domu. Fantastyczne wrażenie robi wewnętrzne patio, które łączy salon, jadalnie i kuchnię.Kuchnia z widokiem na Pałac Kultury i złotą wyspą jest miejscem, które na pewno każdemu pozostanie na długo w pamięci. Olbrzymie donice z zielenią, przepiękne biblioteczki, spektakularne lampy. Wszystkie elementy apartamentu to produkty najwyższej klasy. Salon połączony jest z pokojem gościnnym, który staje się nim dopiero po zamknięciu szklanych ścian i zasłonięciu zasłon. Do tego momentu stanowi część salonu. Dzięki temu zyskał on dodatkowe kilkanaście metrów kwadratowych. Schody prowadzące na piętro to rzeźba sama w sobie.

Cała kolorystyka idealnie zgrana jest z ulubionym kolorem Inwestorów: taupe. Delikatny szarobeżowy występuje na stolarce okiennej, specjalnie zaprojektowanym przesuwnym systemie żaluzji, zasłonach, wszystkich ścianach, kamieniu, dywanach, tkaninach. Dzięki temu wnętrze jest niezwykle spokojne i stonowane. Pojawiają się dodatkowe kolory ale jedynie jako dopełnienie. Całe piętro natomiast zajmuje sypialnia master, garderoba i łazienka master. W tej strefie dodatkowym kolorem jest blady róż. W tym kolorze pojawia się fotel przy toaletce oraz szklane ściany w łazience. Przeszklone ściana sypialni prowadzi prosto na przepiękny taras z widokiem na ścisłe centrum Warszawy.

Pokój syna to królestwo nastolatka. Prosty, funkcjonalny ale z charakterem. Mix pastelowych kolorów dobranych tak aby tworzyły spokojną i przyjazną przestrzeń.